Rabu, 24 Ogos 2011

"ADC & FN GIVEAWAY"

 jalan-jalan naik lori,
 nak lori bersama ray,
 jom join contest ni
"ADC & FN GIVEAWAY"
 
erkk xtau la kena ka tak pantun ni....hihihi...
syarat2nya!
1. Follow blog art.design.craft
2. Follow blog Fatin Najwa
3. Like page art.design.craft 
4. Buat entri yang kreatif bertajuk "ADC & FN GIVEAWAY" dan letakkan banner giveaway dalam entri anda serta link blog kami. Kreatif tu tk kisah lah nak buat ape2 pasal 
gmbr, or just tulis entry yang best2
5. Letak banner di atas dekat sidebar blog korang. Dan link-kan sekali.  
6. Tinggalkan link untuk entri anda pada kotak comment pada entri ini.
7. Tag 3 rakan anda untuk sama2 join giveaway ini. Bagitau diorang eh. Kalau tak bgtau, haa 
Allah tau. teeet. Sharing is caring. =)
hadiahnya menarik tau...nak tau jom ramai2 g blog ni..
berminat?? klik SINI
nak tag :

Syieda_Joy 1st GA

KALAU NAK JOIN MAI KLIK KAT SINI...

HADIAH TOPAP RM 1O

TARIKH TUTUP - 6 SEPT 2011

Selasa, 23 Ogos 2011

House of Cotton Giveaway

Saya baru dapat tahu yang kita boleh beli pakaian dan macam2 lagi produk melalui blog niee. siap boleh bayar melalui internet lg.. Satu pencapaian yang advance x perlu nak keluar rumah semuanya ada di hujung jari.. Kepada sesiapa na join contest ni KLIK DI SINI...

sTICKY pOST GiveAway Time!!!!!!!



NAK JOIN????

KLIK KAT SINI....

Selasa, 16 Ogos 2011

Qistina 1st GA



Tarikh tamat : 20/8/2011 (Tarikh x akan diubah)

Hadiah
Pertama : RM 50 top up
Kedua : RM 50 top up
Ketiga : RM 30 top up
Keempat : RM 30 top up
Kelima : RM 30 top up
Keenam : RM 20 top up
Ketujuh : RM 20 top up
Kelapan : RM 20 top up

nak tag:
che pah
zuneta
tiefazati
mamatisya
qistinaolivia
musfiqah

Siapa Nak Kad Raya Handmade Dari ZUNETA?? Follower SAHAJA !!!

 zuneta love-corner nak bagi kad raya kat kita semua....



saya " NAK KAD RAYA" jugak....

Lawak Jenaka... Just 4 laugh...


Nampaknya Puan Begitu sabar
 
Seorang lelaki asyik memerhatikan seorang wanita yang sedang membeli belah di supermarket bersama anak kecilnya... Anak wanita itu duduk di dalam troli yang ditolak oleh ibunya..

Ketika melintas bahagian makanan... anak wanita itu merengek-rengek meminta dibelikan biskut... Tapi ibunya kelihatan tidak menghiraukan permintaan anaknya itu.. Anaknya mula menangis dan menjerit Dengan suara perlahan.. si ibu berkata

"Sabar Suzie... ada tiga lorong lagi.. jangan marah..ya. tak lama lagi dah.."

Kemudian mereka melalui pula lorong yang mengandungi bahagian permainan.. anaknya sekali lagi merengek dan menjerit minta dibelikan permainan.. Ibunya tetap tidak menghiraukan permintaan anaknya itu dan anaknya terus menangis... Si ibu berkata..

"Sabar, sabar, Suzie... ada dua lorong lagi dan kita akan keluar dari tempat ini"

Akhirnya mereka selesai melalui lorong terakhir dan terus pergi ke kaunter dan menunggu giliran untuk membuat pembayaran.. Anaknya masih menangis dengan kuat dan menjerit-jerit minta dibelikan mainan.. Si ibu dengan sabar berkata..

"Sabar Suzie.. kita akan melepasi kaunter ini dalam masa 5 minit sahaja lagi.. Lepas ini kita akan pulang dan boleh tidur dengan selesai.."

Si lelaki yang melihat kejadian itu kagum dengan kesabaran si ibu... Lalu dia pun mengikuti wanita berkenaan hingga ke tempat parking untuk memberikan pujian....

"Sungguh Luar biasa.. anda begitu sabar menghadapi si kecil Suzie" katanya.

Si ibu menjawab.. "Saya Suzie dan ini anak saya namanya Lily

Duit Raya Giveaway AdanyaKauUntukku

ingin berkongsi 'sedikit' bersama-sama kawan-kawan.....
DUIT RAYA untuk kawan-kawan yang bertuah.....

Syarat yang amat mudah..

1.  Terbuka kepada semua followers
2.  Sila tinggalkan jejak iaitu email untuk mudah dihubungi
3.  Tagged tiga rakan anda (bagi memeriahkan majlis)


Hadiahnya:

Duit raya bernilai RM10 untuk 10 orang

Cara Pemilihan:

random.org

org yang bertuah akan diumumkan pada 22 August 2011.

nanti duit raya akan teros di bank-in ke acc anda.....(yang ada Maybank lagi bagus..M2U saja) :)

TARIKH TUTUP:  21 AUGUST 2011

Isnin, 15 Ogos 2011

Giveaway Kenangan Bergambar - Are You Feeling Lucky?

Tarikh : 10 Ogos 2011 - 10 September 2011.
 
Hadiah Pertama  - RM 30
Hadiah Kedua     - RM 20
Hadiah Ketiga     - RM 10 (2 pemenang)
Hadiah keempat - RM 5 (2 pemenang)
 
MEH JOIN... KLIK SINI..

GIVEAWAY by Atiqah Norazli

HADIAH-HADIAH

making-sweetness tempat pertama : topup RM50
making-sweetness tempat kedua : topup RM30
making-sweetness tempat ketiga : topup RM10
making-sweetness saguhati utk 2 org shj : topup RM5
 
 
 tarikh tutup adalah 5 sept 2011
pemenang dipilih melalui en.random..
 hanya 5 pemenang shj dipilih
 
Kalau nak join KLIK KAT SINI.......

Ahad, 14 Ogos 2011

LAGI LAWAKKK....


Kirimkan Berita Dengan Segera
 
Seorang wartawan pergi ke sebuah pusat peranginan untuk berehat.. Setelah Dua hari berada dipulau itu... tiba-tiba berlaku kejadian yang tidak diduganya iaitu tempat itu telah dibom dan hampir 10 buah rumah rehat musnah... dan beberapa lagi cedera parah..

Petang itu... Pengarang tempat dia bekerja teringat yang wartawan itu berada dipulau tersebut telah menelefon dan menyuruh wartawan itu mengirimkan berita terkini untuk disiarkan didalam akhbarnya...

"KIRIMKAN BERITA DENGAN SEGERA" kata Pengarang Akhbar...

Mereka membiarkan satu halaman kosong di muka depan surat khabarnya untuk diisi berita mengenai peristiwa pengeboman tersebut...

Akhirnya Pengarang Akhbar itu menerima surat balasan dari si wartawan... bunyinya:

"JANGAN BIMBANG SAYA SELAMAT"

Sabtu, 13 Ogos 2011

LAGI LAWAKKK....


Anjing Peliharaan

Di sebuah rumah sakit jiwa, seorang doktor sedang memerhatikan para pesakitnya. Seorang pesakit kelihatan sedang menyeret sesuatu seolah-olah sedang membawa anjing peliharaannya.

Doktor: Apa khabar anjing awak, bawak dia jalan-jalan ye..?
Pesakit: Ini selipar la doktor, ini bukan anjing...
Doktor: Syukurlah kamu sudah sembuh.
Doktor pun berlalu meninggalkan si pesakit. Si pesakit lalu berbisik pada selipar buruk yang diseretnya, "Ha..ha..ha.., kita berjaya menipu Doktor tu kan Blecky...".


Kad Raya + Duit Raya Fairus Ibrahim

Nak Duit Raya cepat join Give away Ni... KLIK SINI 

Nak Tags:



Kempen "Giveaway Duet Raya 2011"

puncakparis.blogspot.com ada menganjurkan giveaway duet raya.. Mai pakat join Ramai-Ramai.. Nak tahu KLIK SINI

Giveaway [sitiatikah.com] Bulan Ramadhan

Sitiatikah.com menganjurkan giveaway bulan ramadhan.. antara hadiahnya:

RM 260 (RM 100 + RM 50 + RM 50 + RM30 + RM 20 + RM 10)
Domain + Hosting
Topup RM 20
Kad Raya
Keychain Singapore
Keychain Sarawak
1 CD Trust Port Total Protection edition 2011

Nak Join KLIK SINI 

 *pun x da rezki jugak.. nak tsu sapa menang klik sini

MOHD NASER.com: #3 GIVEAWAY SIMPLE : DOMO ITU MILIKKU

MOHD NASER.com: #3 GIVEAWAY SIMPLE : DOMO ITU MILIKKU: "#3 GIVEAWAY SIMPLE : DOMO ITU MILIKKU"

http://afiqah220511.blogspot.com/2011/08/3-giveaway-simple-domo-itu-milikku.html

#3 GIVEAWAY SIMPLE : DOMO ITU MILIKKU

Nak join KLIK SINI

Contest Raya Teka Dan Menang - Delia Garden


Kalau nak Join Klik Kat SINI.. 

Isnin, 8 Ogos 2011

Lagi Lawak Jenaka


kisah 1
Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia
bertanya: " Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya
membaca macam orang lain?" "Dah tentu, " jawab doktor. "Oh, gembiranya.
Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca," kata lelaki
itu dengan riang.


kisah 2
Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik,
Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka
telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing...


kisah 3
Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat.
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong
berwarna merah.
"Atok buat apa tu?".
"Atok bagi surat kat kawan atok,cu!" jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, "Apa bangang sangat kawan atok
duduk dalam tong merah tu?"


kisah 4
Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk
menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus.
Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik
berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
manakala yg ketiga
disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya...

Klik sini